Broedplaatssafari

11 juni t/m 28 augustus – Expositie van creatief ondernemers  van broedplaatsen de Broedmachine en Studio O in Beverwijk. Opening: zaterdag 23 juni – 16.00u, Kunst Exposities Kerkplein, Kerkplein 1.

Advertenties

Broedplaatsen expo KEK

Broedplaatssafari
Beverwijk zit vol enthousiaste en ondernemende, creatieve mensen. Het is dan ook niet gek dat er binnen korte tijd twee broedplaatsen gestart zijn waar plek is voor creatief ondernemers. De Broedmachine en Studio O geven de ruimte om talent te ontwikkelen en een stap te maken naar professioneel ondernemen. De twee broedplaatsen staan samen sterk en werken aan een toekomst waarin talent in de gemeente blijft, waardoor de stad zich kan onderscheiden door een grote diversiteit aan kunde en een levendige ‘makers industrie’. In de Zomerexpo ‘Broedplaatssafari’ maak je kennis met een aantal creatief ondernemers van de Beverwijkse broedplaatsen. Nu al, een indrukwekkende diversiteit aan professionals die allen een avontuur zijn aangegaan.

Creatief ondernemers Studio O & De Broedmachine
11 juni – 28 augustus 2018     –     Opening: zaterdag 23 juni 2018 – 16:00 – 18:00 uur

Geluk

Voor Pakje Kunst Haarlem maakte Nikki de serie ‘Geluk’. De serie is te koop, samen met het werk van 22 andere kunstenaars, in een omgebouwd sigarettenautomaat bij Kunstcentrum Haarlem, Gedempte Oude Gracht 117-121.
Voor 2 x € 2,00 inworp, is een Pakje Kunst van jou!

Gelukimg_20180412_171037_262.jpg
30 jaar verzamel ik ieder begin van de herfst een kastanje voor in de broekzak van mijn opa. Iedere eerste die ik vind, is voor hem. Het hele jaar draagt hij de kastanje bij zich. Het brengt geluk en beschermt hem tegen ziek zijn. Nu, al 7 jaar niet meer. Opa is dood. De kastanje blijft.

De serie ‘Geluk’ is voor opa, voor mij, maar ook voor jou. Iedereen verdient een beetje geluk. Elke kastanje is uniek, 7 exemplaren uit de serie van 30 zijn opvallend anders. Want het leven zonder opa gaat ongewoon verder.

 

Pakje Kunst Haarlem

IK DOE MEE!
Zo laagdrempelig als ooit het kopen van een pakje sigaretten in de kroeg, is binnenkort ook kunst te koop in de binnenstad van Haarlem. De Tilburgse kunstenaar Ro-Nalt Schrauwen bouwt oude sigarettenautomaten om tot Pakje Kunstautomaten. Voor maar vier euro komt er een uniek kunstwerkje uitgerold van een lokale kunstenaar.
Meer weten? >>

Pakje Kunst 01

DE BIZARRITEIT presenteert:

Opening Expositie
vrijdag 13 januari – va. 17.00u
Geopend: vrijdag – zaterdag – zondag 13.00 – 17.00u
KOP van WaZ – Voorstraat 12 – Wijk aan Zee

Kinderworkshop portret ‘heb je wel eens echt gekeken?’
woensdag 1 februari 2017 – 16.00u – €10,00 per kind

Projectieavond – filmvertoning
dinsdag 14 februari 2017 – 19.30u – €6,00 per persoon incl. koffie – thee – limonade
neem je eigen picknickmand, kussens, yogamat en kleden mee

Lezing en speciale sale – ‘Ik zie wat jij niet ziet’
woensdag 29 maart 2017 – 19.30u – toegang gratis – speciale kunstkorting

DE BIZARRITEIT DER OVEREENKOMSTEN

EVELIEN ANDRÉE WILTENS – NIKKI KRÖDER

flyer_zw

Blauwe maan, rode neus, ik zie wat jij niet ziet.
Waar Evelien en Nikki dachten te verschillen als diepdonkere nacht en heldere dag, lijkt meer overeen te komen. Onvoorspelbaar anders dan hun denken. De twee kunstenaars portretteren een eigen werkelijkheid van mannen en manen, gezichten van de dag. Overkoepelend is de expositie bij de KOP, waar hun opvallendheden samenkomen in een beleving van vreemd. Het machtige effect van fijnzinnige lijnen en vette verf. Zij verrasten en ontdekten elkaar. Dit is nu aan jou.

13 januari – 2 april 2017
Opening vrijdag 13 januari 2017 – 17.00u

Geopend: vrijdag – zaterdag – zondag 13.00 – 17.00u
KOP van WaZ – Voorstraat 12 – Wijk aan Zee

Studio O

Studio O – Jong creatief ondernemen in de IJmond – Beverwijk
Een plek met werkstudio’s tegen lage lasten voor vaste gebruikers met diverse (kunst)disciplines: fotografie, keramiek, styling, tekenen/schilderen, decorbouw enz. Naast de werkstudio’s is er ruimte voor flex-werkplekken, kinderatelier/workshop- en masterclass-, kantoor- en vergaderruimte.

dsc_0007

Studio Nikki Kröder